2016. december 8., csütörtök

Ünnepi könyvajánló


Megenyhült egy kicsit az idő, és Pettson meg a kandúrja nyugodtan készülhetnek a karácsonyra: kivághatják a fenyőfát, elmehetnek bevásárolni és megsüthetik kedvenc mézesüket. Ám mindehhez először el kell takarítaniuk a havat az udvarról, sőt az öreg még néhány gallyat is tenni szeretne a lépcsőre. El is indulnak, hogy gyűjtsenek egy nagy rakásra valót az erdőben, de Pettsont ekkor hirtelen olyan rémes baleset éri, hogy alig bírja megmozdítani a lábát. Lehet, hogy semmi nem lesz az ünneplésből?
ForrásMoly



Eden Starling, a híres énekesnő gyűlöli a karácsonyt. Nem érti, miért találják az emberek csodálatosnak. Karácsony éjjelén különös látomása lesz, három szellem látogatja meg. Visszapillant gyermekkora karácsonyára, meglátja, mások hogyan ünnepelnek a jelenben, és vethet egy pillantást a jövőbe… mi történhet, ha nem változik meg. Egy nagyszerű felismeréssel ébred: a csoda bennünk van, az ünnep csak általunk lesz széppé - vagy szomorúvá.
Forrás: Bookline



A ​karácsonyi ünnepkör fényét emeli az igényes gyermekirodalmi válogatás, mely a tél kezdetétől a szentestéig tartó időszakról szól. Az advent heteiben számos olyan névnap van, melyhez népszokások fűződnek, s ezekről is megemlékezik a kötet. Régi idők karácsonyi hangulatát idézi a Borbála-ág vágás, amikor mandulaágat törnek, vízbe teszik, figyelik, kizöldül-e, mert ez férjet hoz a lányos házhoz. Andrást is házasságszerző szentnek tartja a néphit, nem csak Szent Borbálát. Így vezet végig a kötet a téli napokon, és mesél advent jelentőségéről, a Mikuláshoz, Luca naphoz fűződő hagyományokról, a betlehemezésről és szent karácsony éjszakájáról. Mindeközben sorra elmondja érvényes üzenetét az ünnepről a magyar költők színe-java – Petőfi Sándortól Kányádi Sándorig, Takáts Gyulától Illyés Gyuláig, Veress Miklóstól Nemes Nagy Ágnesig. Igen gazdag az antológia prózaválogatása.
Forrás: Moly


A sorozat negyedik része az ünnepek köré szerveződik. Pankának és Csiribínek, a két kis tündérnek most farsangi, szülinapos, húsvéti, szüreti és karácsonyi kalandjait olvashatjátok. Sőt, Nelly, a gyönyörű angol tündérlány és hű sárkánya, Rolf jóvoltából még az is kiderül, mi mindent csinálnak a tündérek Szent Iván-éjjelén.
Forrás: Bookline


A Karácsony ismeretlen ünnep volt Bikinifenéken, amíg Szandi Csovi meg nem érkezett. SpongyaBob hallott róla először a tudós mókustól, és azonnal rá is vett mindenkit, hogy írjon levelet a Télapónak. Vagyis csak majdnem mindenkit, mivel Tunyacsáp bugyuta dolognak tartotta az egészet. Vajon a Télapó le tud-e merülni a tenger mélyére, és képes-e teljesíteni még ott is mindenki kívánságát? 
Ebből a megható karácsonyi történetből kiderül. 
Ünnepelj együtt SpongyaBobbal!
Forrás:Moly















Bikinifenékre is beköszöntött a karácsony. Mindenki díszeket aggatott mindenhová, csomagolta az ajándékokat és élvezte az ünnepi hangulatot.
Azaz majdnem mindenki. Tunyacsáp nem szerette a karácsonyt, és nem csak azért, mert ilyenkor túlóráznia kellett a Rozsdás Rákollóban. Nem is csak azért, mert neki soha senki nem küldött karácsonyi képeslapot.
Tunyacsáp azért utálta a karácsonyt, mert SpongyaBob ilyenkor még a szokásosnál is boldogabb és idegesítőbb volt...

Forrás: Bookline


Karácsony napja van, és még semmi nincs kész az ünnepre! Liza és Micsoda még gyorsan megírja a levelet, amiben részletezik, milyen ajándékokra vágynak, majd gyorsan sütnek-főznek, ünnepi koncertet tartanak, majd a paplan alá bújva izgatottan várják, vajon jön-e valaki…
Forrás: Moly


A füzet része a Készítsünk  című  sorozatnak, mely barkácsötleteket, játékokat mutat be, kreatív foglalkozásra ösztönözve a gyerekeket. Ez a kötet voltaképpen gyermekeknek - de akár felnőtteknek is - ajánlható szakácskönyv, melynek "sztárja" a kedvelt falusi búcsúfia, a mézeskalács. Sütési előkészületek, kezdő háziasszonyoknak hasznos tanácsok, a bódító illatú mézeskalács elkészítésének részletes leírása után következik a díszítés műhelytitkainak bemutatása (írókával, szabad kézzel). A karácsonyi, a húsvéti mézesfigurák elkészítésének módjait - kezdő és haladó mézessütők, gyerekek és felnőttek, az iskolai szakkörök tagjai jól hasznosíthatják.
Forrás: konyvtar.hu


Közeledik a karácsony. Ilyenkor mindenki lázasan készülődik. Ám nemcsak a finom ételek, a szépen kitakarított lakás jelzik az ünnepet. A szeretet a fontos, és ezt a szeretetet az emberek igyekeznek kifejezni. Ajándékokkal lepik meg egymást, karácsonyfát állítanak, az sem baj, hacsak egy egészen picikét.
Karácsony táján biztosan közületek is sokan felteszik a következő kérdéseket: Mit ajándékozzak anyának? Mit vegyek apának? Mivel lepjem meg a testvérkémet?
Ezekre a kérdésekre kaphattok választ a könyvből. A 3-12 éves gyerekek által készített színes rajzok, a szöveges útmutató, a magyarázó képek segítenek benneteket abban, hogy az egyes technikákat elsajátíthassátok, s akár saját gondolataitokat, elképzeléseiteket is formába önthessétek. Az egyes technikákat egymással is variálhatjátok, így még különlegesebb, még érdekesebb alkotásokat hozhattok létre.
ForrásBookline

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése